Powered By Blogger

25 Haziran 2011 Cumartesi

MY SASSy GIRL 8(+)/10

-film için olabilecek en özet afiş..

2001 yapımı, Kore sinemasının en tatlı, en başarılı filmlerinden birisi my sassy girl.. Akşam bindiği metroda aşırı sarhoş ve bir o kadar da güzel kızın, yolculardan birinin üstüne kustuktan sonra kendisine bakıp “canım” diyerek bayılması, bir şekilde bu kızın sorumluluğunu baş delikanlıya yükler..  erkek, ismini bile bilmediği bu yabancı kızı sırtına alıp bir motele götürür.. ama bırakıp gitmeye içi elvermez..

-ayakta durduğu gibi durmuyor..

buradan itibaren ikili arasında tuhaf bir ilişki başlar.. başlarda romantik olarak tanımlaması oldukça zor olan bu ilişki kızın erkeğe çektirdiği muhtelif eziyetlerle sürmektedir.. erkek, kızın istedikleri dışında herhangi bir yanlış yaptığında kızın otomatik tepkisi “do you wanna die?” (ölmek mi istiyorsun?) şeklindedir ve bu birden bire çok eğlenceli sahnelerin baş cümlesi haline geliverir.. bu eziyet dolu vahşi ama bir o kadar da eğlenceli birliktelik zaman içerisinde farklı boyutlara ulaşacaktır..

Ve olaylar gelişir…

-kızdaki vahşetten bir kuple..

My sassy girl, basit bir romantik komediden çok daha fazlası.. bir parça şiddet, üstüne biraz da dram katınca tadından yenmez olmuş.. Bu süper romantik komediyi izlerken kahkahalarla gülmemek elde değil.. espriler sağlam, sahneler sürükleyici, hikaye duygusal.. kızla erkeğin uyumu müthiş.. birbirlerine çok yakışmışlar..
Ve yine her başarılı yabancı filmde olduğu gibi sevgili Amerikan sineması durur mu.. tabi ki durmaz , ve hemen ardından aynı filmin Amerikan versiyonunu üretir.. ismi aynı olan filmin gerisiyle ilgili yorum yapamıyorum zira izlemedim.. yine de orijinal filmimizle birebir aynı olduğunu tahmin ediyorum..


-kız hiç olmuş mu.. bi bizim huysuza bak bi de şuna..

Özetle, her ne kadar bazı sahnelerde huysuz kızımız şiddetini biraz ayarlayamasa da, my sassy girl son derece eğlenceli, sürükleyici bir romantik komedi olup, iki oyuncunun birbirinden etkileyici performansıyla fazlasıyla izlemeye değer ve hatta kaçırılmaması gereken bir film diyorum.. Tüm sinema severlere ısrarla, şiddetle, vahşetle tavsiye ediyorum efenimmm..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder