Powered By Blogger

25 Haziran 2011 Cumartesi

THE mIRRORS 4 (.)/10

aslında kiefer sutherlandin başrolde olmasından dolayı fazla yüksek olmayan beklentilerim nedense son anda imdb puanının 6 olduğunu farketmemle birlikte biraz yükselmişti.. daha düşük beklentilerle daha memnun hislerle filmi bitirme ihtimalim vardı halbuki.. malesef öyle olmadı..

-bu mirros filminden değil tabi ama isim ayna olunca ekleyesim geldi.. ayna dediğin böyle olmalı.. şu sahne ne ürkünç sahnedir..hala bakınca tel.im çalacak biri "seven days" diyecek gibi geliyor :PP

kore filmi into the mirrorın amerikan versiyonu olan filmin konusu şöyle... başından kötü bir olay geçmiş ve polislikten ayrılmış kahramanımız, yıllar önce çıkan bir yangında harabeye dönmüş eski bir alışveriş binasının gece bekçiliği görevini alır.. ve yeni göreviyle birlikte her zamanki gizemli olaylar başgösterir.. ve yine her gizemli olayda olduğu gibi elbette ki bu olayların da yıllar öncesine dayanan bir sebebi vardır ve kahramanımız, tüm ailesinin öldürülmesi tehlikesini ancak bu sebebi çözüp karanlık güçlerin istediği şeyi yaparak bertaraf edebilecektir...

gizemli olaylar derken filmin korku konsepti aynaların ötesindeki tinsel dünya.. yalnız genel olarak değerlendirecek olursam aynaların doğa üstü güçleriyle ilgili belli bir kural yok.. yani bir sahnede bir karaktere istemediği şeyleri yaptırabilirken, başka sahnede geçmiş olayların yansımalarını gösteriyor (ki yangınla ilgili görüntülerin hiçbir amacı yok), başka sahnede sadece yansıma olup ööylece karşısındaki gerçeğine bakıyor..

-du bakim suyun sıcaklığı olmuş mu :P

bir de kopuk ilerliyor film.. aynaların derdini baş kahramana anlatmasında bir boşluk var.. adam kız kardeşiyle ilgili sahneler bence yetersiz zira ölümü gayet alakasız bir anda ve yerde geliveriyor.. karısının da aynadaki durumu fark etmesi de çok pat diye oluyor.. final de başarısız ve çok basit olmuş bence..

konusunu bir yana koyacak olursak, tek başına sahne değerlendirmesinde kız kardeşin ölüm şekline güzel diyebilirim.. aslında gereksiz kan fışkıran sahneleri sevmem, kanlı olsun taştan olsun görüşüne hiç katılmam.. ama burada o kadar gereksiz değil güzel olmuş yani kanlı kanlı :)

özetleee senaryo ve oyunculuklar dahil başarısız bir film.. zaman kaybı.. izledim gördüm..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder