Powered By Blogger

25 Haziran 2011 Cumartesi

THE HAUNTING IN CONNECTICUt 6/10

uçak seferi olmadığından 12 saatlik mecburi bir otobüs yolculuğunun sonlarına doğru el bilgisayarımdan izlemek suretiyle oluşan fikirlerimi paylaşmak durumundayım.. yani evde tek başına, gece yarısı, karanlık bir ortamda, büyük ekran tv den izlemek gibi olmuyor tabi.. korku filmi dediniz mi, doğal ortamı bu tarif ettiğim ortamdır.. etkisini maksimize etmek için en iyi yöntem..

neyse, efendime söyleyeyim.. filmimiz yine amerikanın güzide bir bölgesinde geçiyor ve yine gerçek bir hikayeden alınma olduğu bilgisi veriliyor.. ailenin tek erkek evladı kanser hastasıdır ve tedavi gördüğü hastaneye yakın bir yere yerleşme kararı alınır. etraftaki en uygun ve en korkunç görünüşlü eve yerleşilir (bkz. yanda).. ancak yerleştikten sonra evin eski bir cenaze evi olduğu anlaşılır ki o saat evden ayrılmak için çok geç bir saattir..

 ilerleyen günlerde evin hasta oğlu, bir takım tuhaflıklar sezmeye başlar.. zaman içinde oğlunda tuhaf davranışlar sezmeye başlayan anne de bi huylanır.. önce hastalıktan olduğunu düşünseler de sonraları ev kendini ailenin diğer üyelerine de göstermeye başlayacaktır..



bkz. aşağıda. ailenin diğer üyelerine arkadan usulca yaklaşarak iki buçuk attırma yöntemi..


yaşanan korku dolu anların ardından bu olayların nedenini anlamak için yine tabi ki evin tarihçesine bakılır ve evde eskiden cereyan eden psikopat olaylar birer birer ortaya dökülür..

filmdeki ruhlu cinli sahneler güzel.. bir de geçmişten kesik kesik verilen sahneler var.. beğendim.. ürkütmese de bi tık ürpertebilir.. tabi benim gibi korku alanında master degree yapmış bir kişilik (:PP)  için böyle filmler çerez... ürperme konusunda en son 2002 yılında the ring filminde kaldım ben.. oradan itibaren beklemedeyim..

özetleeeee film korku gerilim alanı için düşünürsek amacına uygun ilerliyor.. masterlı olmayanları belki bir tık ürpertebilir ki yeni dönem korku filmlerine baktığımızda bu da küçümsenmeyecek bir başarıdır.. tavsiye edilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder