Powered By Blogger

25 Haziran 2011 Cumartesi

CAST AwAY ON THE MOON 8(***)/10

 -şunların tatlılığına bakın yaa..
2009 yapımı, güney kore sinemasının en güzel örneklerinden biri.. çok tatlı bir anlatım.. evet sanırım bu film için aklıma gelen en doğru kelime.. çok tatlı bir film..

ilginç.. düşününce öyle bir aksiyon yok ama tempoyu hiç düşürmüyor bir yandan da.. ne güzel yazılmış, ne güzel yapılmış.. gönlümüz şenleniyor sayesinde.. değişik işte.. birden kahkahalarla gülüyorsunuz.. sonra meraklanıyor, sonra ağlamaklı olabiliyorsunuz..

konuya gelirsek.. köprüden nehre atlayıp intihar etmek isteyen kredi kartı mağduru bir adam, kendini ıssız bir adada buluyor.. ada dediğime bakmayın, yeri öyle komik ki.. kocaman metropolün ortasından geçen nehrin ortasında ufacık bir ada.. karşısında şehri görebiliyor.. ama kimse o adadan sesini duyamıyor adamın.. ve işte.. adamın adadaki komik hikayesi başlıyor.. her zaman sorulan yanımıza alacağımız 3 şey de yok.. bataryası biten bir cep telefonu ve cüzdanının içinde bol bol kredi kartı dışında adanın nimetlerinden faydalanmak durumunda.. yiyecek bir şeyler bulma çabasını izlerken gülmekten ağladım resmen :) (bkz.yanda bellki bir kuş yumurtası ayarlarım umudunun resmi..) tabi sonrasında yemek konusunda uzmanlaşıyor.. o ayrı..
ve sonra bir de genç kızımız dahil oluyor filme.. 3 yıldır odasından çıkmamış, aile fertleriyle sadece telefonundan mesaj atmak suretiyle irtibat kuran ve gün içinde internet sitesinden sahte bir karakter yaratarak insanlarla iletişim kuran, akşam giysi dolabında uyuyan bir kız..

ve bu iki yalnız insanın yaşamı bir noktada kesişir.. ne de güzel olur..

özetle.. sizi sonunda gülümseten bir film.. ama içten gülümseten.. mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder