Powered By Blogger

25 Haziran 2011 Cumartesi

MARY aND MAX 8/10



İki tuhaf insanın sıra dışı arkadaşlığının hikayesini anlatıyor Mary and Max.. Klasik bir animasyonun ötesinde, ciddi, duygusal, çok derin bir dostluğun hikayesi.. bu 2009 Avustralya yapımı anime, Avustralyada (Melbourne) yaşayan 8 yaşındaki Mary adında yalnız  küçük bir kızla, Amerikada (New York) yaşayan, asperger sendromlu, obez 40 yaşındaki Yahudi Max’in 20 yıl süren dostluğunu anlatıyor.. 

Bu  tuhaf arkadaşlık, Mary’nin günlerden bir gün Amerikan telefon defterinden rastgele Max’in isim ve adresini alıp ona mektup yazarak bebeklerin nereden geldiğini sormasıyla başlar..



 Max önce aldığı mektuptan dolayı endişe yaşasa da daha sonra Mary’e yazmaya karar verir..  mary’nin bir yanıttan tüm ümidini kestiği anda Amerikalı bu yabancıdan mektup gelir.. ikili arasında böyle başlayan mektuplaşma kimi zaman sorunlarını kimi zaman sevinçlerini paylaşarak 20 yıl boyunca sürer..



Birbiriyle alakasız gibi görünen bu iki karakterin aslında görüldüğünden çok daha fazla ortak yanı vardır.. İkisi de yalnız ve mutsuzdur ve bu kalabalık ve acımasız dünyada birbirlerinden başka sahip oldukları hiçbir şey yoktur..

Film başlangıçtan sonuna kadar duygulu sahnelerle dolu.. tabi ki arada sizi güldüren olaylar da olmakla birlikte genel olarak bakıldığında duygusal kısmının çok daha ağır bastığı söylenilebilir.. ayrıca finalinin de çok vurucu olduğunu belirtmeliyim... aslında beklediğiniz bir sonla karşılaşıyorsunuz ve fakat onun da üstüne beklemediğiniz faktörler ekleniyor..  nihayetinde bir anime film izlemiş duygusuyla değil de biri size hayat dersi vermiş gibi kalkıyorsunuz  tvnin başından..

-max endişenin doruklarında..

Özetle,öyle tatlı, öyle sıcak ve sevimli bir film ki..  mary ve max karakterlerini siz de çok sevecek, arkadaşlıklarına bayılacak ve gözlerinizin yaşarmasına engel olamayacaksınız.. mutlaka izlenilmesi tavsiyesiyle..

-sağlıcakla kalın efenim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder