Powered By Blogger

25 Haziran 2011 Cumartesi

LITTLE MISS SUNSHINe 8/10

Little miss sunshine, yönetmenliğini evli bir çiftin yaptığı, ve hatta bu çiftin ilk filmi olan, ve yönetmenin ilki olan bir film için başarısıyla, eğlenceliliğiyle şaşırtan, efendim insanın içini ısıtan, gülümseten, sonra ağlatan, kahkaha attıran, şoka sokturan bir film..

Aslında konuya bakınca bana göre çok cazip bir tarafı yok.. zira bir ailenin kızlarının yarışması için birlikte yaptığı bir minibüs yolculuğu esnasında başlarından geçen olaylar şeklinde özetlenebilecek bir hikaye.. ama aile nasıl bir ailedir, üyeleri nasıl tiplerden oluşmaktadır, bir seyahatte insanın başına en fazla ne gelebilir gibi soruların cevaplarında saklı bu basit hikayenin sırrı..

- yandaki aile fertlerinden cinsel eğilimi farklı olanı bulunuz...

karı koca, güzellik yarışmasına katılmak isteyen 7 yaşındaki kızları, insanlarla konuşmayan bir tür protesto içinde bulunan –mecbur kalırsa yazılı olarak iletişim kuran- ergen oğulları, intihara teşebbüs etmiş ve tabi başarılı olamamış, halen depresyondan da çıkamamış bir dayı ve son olarak favorim eroinman bir dededen oluşan bu renkli aile, kızlarının çok istediği yarışmaya hep birlikte bir minibüse atlayarak gitmeye karar verir..

- minibüsün içinden bir görüntü :P kimin kim olduğunu söylememe gerek yoktur herhalde :)

ancak basit görünen bu seyahat hem kendi sorunlarıyla hem de aile içi sorunlarla yüzleşmelerini sağlayacaktır.. tabi bu yüzleşme öyle iç karartıcı türden dramatik iletişimler olmayacaktır.. bilakis eğlenceli mi eğlenceli, komik mi komik muhabbetlerle karşı karşıya olacağızdır :PP bazı yerlerde ağlama, ağlamasanız da üzülme, üzülmeseniz de bi tık hüzünlenme garantisi de var bu arada..

ve en güzeli de bu filmin her profilden insana hitap ediyor olmasıdır.. ne tür filmlerden hoşlanırsanız hoşlanın, yaşınız, cinsiyetiniz, eğitiminiz ne olursa olsun.. bu filmde size dokunan bir şeyler mutlaka bulacaksınız..

- şunun güzelliğine bakın.. bu final kaçmaz.............

özetleeee, işiniz yok mu ?  sıkıldınız mı ? arayan soran, hadi dışarı çıkalım diyen yok mu ? hiç durmayın.. hemen şimdi little miss sunshine’ı indirin, izleyin ve gülümseyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder