Powered By Blogger

25 Haziran 2011 Cumartesi

MR. BROOKs 6/10

The hunger has returned to Mr.Brooks’ brain.. it never really left.. (Açlık mr.brooks’un beynine geri döndü.. gerçekte onu hiç terk etmemişti…)

Çok iyi bir giriş pasajı ve aynı anda arka fonda süper bir müzikle açılış yapılınca açıkçası zevke geldim ve heyecanlandım.. nitekim devamında da büyük bir hayal kırıklığı yaşamadan filmi tamamladığım için çok da memnun oldum..

--ceee naber kanka ?

Mr.Brooks, yılın en başarılı iş adamı seçilmiş aynı zamanda güzel eşi ve kızıyla örnek aile babası kıvamında bir adamdır.. ancak her şeyiyle böylesi mükemmel bir hayata sahip olan adamın çok ama çok karanlık bir tarafı da vardır.. Mr. Brooks şehirde seri cinayetleriyle isim yapmış ünlü parmak izi katilinin ta kendisidir.. maalesef öldürmeye bağımlı bir adamdır ve bir taraftan bu bağımlılığını yenmek için grup terapilerine katılırken bir taraftan uzun süre engellemeyi başardığı isteğinin yeniden ortaya çıkması üzerine cinayetlerine geri döner..

---şşş bu terapi sana hiç yaramadı hacı

Bu ünlü iş adamının bir taraftan da şizofreni sorunu vardır zira cinayet planlarını, beyninin yarattığı  ve   cinayet işlemesi için içindeki isteği kamçılayan Marshall adındaki bir adamla birlikte yapmakta ve duyduğu zevki de yine kendisiyle paylaşmaktadır.

---ver bi yanak kanka

Sevgili Kevin Costner’ı böyle güzel bir filmde görmek beni çok memnun etti.. nedense bu adamın yıllar önce kurtlarla dans la yakalayıp, bodyguardla (nedendir bilmem) artırdığı başarısını sonunda bir türlü sürdüremediği, iyi filmlerde rol alamadığını ama hep iyi bir şeyler hak ettiğini düşünürüm.. zira bu filmde de rolünün hakkını vermiş.. psikopat yanını bastırmaya çalışan son derece zeki bir o kadar çaresiz ruh durumunu izlerken, aslında “acımasız seri bir katil”e sempati hissettiğinizi fark edip dehşete kapılabilirsiniz.. maalesef bu film de çok büyük başarı yakalamış bir film değil, ama en azından güzel bir film.. ekibin kalanı da gayet iyi: demi moore, dane cook.

Özetle güzel vakit geçirmek için uygun bir film.. zeki bir senaryo.. sağlam bir oyunculuk.. tavsiye edilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder