Powered By Blogger

28 Ağustos 2011 Pazar

THE HITCHHIKER'S gUIDE TO THE gALAXY 7(+++)/10

İnsanoğlu her ne kadar kendisinin "dünya üzerindeki"  en zeki tür olduğunu iddia etse de, aslında bu hiç de doğru değildir.. insanoğlu dünya türleri içinde en zeki 3 üncü türdür.. Yunuslar bu sıralamada ikinci sırada gelmektedir.. Peki ya en zeki tür ??

İşte bu bilgiyle açılışı yapıyor a hitchhikers guide to the galaxy..  yunuslar sevdikleri insanlara dünyanın sonunun geldiğini çeşitli şekillerde taklalar atarak ve sesler çıkararak haber vermek istemiştir.. ancak insanlar yunusların öylesine sevinç içinde hoplayıp zıpladıklarını düşünmüştür.. ve dünyanın sonu gelmek üzeredir..
Arthur, sıkıcı bir tiptir.. bir partide tanıştığı ve çok etkilendiği bir kızın aynı partide kendisini havalı başka bir adam için bırakıp gittiğinden beri de pek toparlanamamıştır.. sabahlardan bir sabah, evinin bulunduğu bölgeden çevre yolu geçeceği için buldozerler yıkım için evin boşaltılmasını ister.. Arthur şoktadır.. o esnada arkadaşı Ford, Arthur’un yanına gelir ve dünyanın 15 dak. İçinde yok olacağını söyler.. tabi evinin yıkımıyla karşı karşıya olan Arthur için bu bilgi pek bir şey ifade etmemektedir.. ancak Ford aslında insan değil bir uzaylı bir otostopçudur ve söylediği şey gerçekleşir.. dünya, galaksi içinde inşaatı planlanan bir çevre yolunun tam üzerindedir o yüzden uzaylı yıkım ekipleri (vogonlar) gelmiştir.. dünya tam yok edilmek üzereyken, Ford, Arthuru da yanına alarak otostop çeker ve dünya yok olurken Arthur kendini arkadaşıyla birlikte bambaşka bir gezegende bulur..

 -merhaba uzaylı biz dostuz.. ama temkinliyiz..

Olayla gelişir..

Müthiş bir hayal gücü ile karşı karşıyayız.. “The hitchhiker’s guide” isimli kitaptan alıntı olan filmde bazı yerlerde “tam deli saçması ama çok eğlenceli” diye düşünürken bulabilirsiniz kendinizi.. bir takım espriler (dışarıdan gelen yabancı sesleri kendi diline çeviren, kulaktan sokulan balık—vogonların, esirlere “şiir okuyarak” işkence ettiği sahne – gelmiş geçmiş en önemli, en nihai cevap – empati silahı gibi) süper olmuş..

 -aslında bir öneri getirebilirdim çünkü bir gezegen kadar beynim var ama nasıl olsa dinlemezsin.. kimse dinlemiyor..

Bir de gerçek insan karakterinin prototipi olarak geliştirilmiş depresif robot Marvinin, yaşamdan bezmiş tiplemesiyle otostopçu ve arkadaşlarının macerası çok daha komik bir hal alıyor..  gezegen büyüklüğündeki beyniyle, kendisine verilen hiçbir görevin gerçek kapasitesinin binde birini bile kullanmasını gerektirmemesi sebebiyle iyiden iyiye morali bozulmuş olan marvinin tipi de süper..

-hayatta kalma ihtimalinizi hesapladım ama bilmek isteyeceğinizi sanmıyorum :PP

Ve tabi Sam Rockwell her zamanki gibi filmin en ağır toplarından ve en başarılı karakteri..  bencil ve kendini beğenmiş başkanı rolünde marvinden sonra en komik tipleme ve yine yine çok başarılı..

Özetle sevgili izleyiciler, bu film macera, komedi, eğlence dolu.. değişik bir yaklaşım.. farklı espriler.. deli saçması bir film.. ama çok eğlenceli.. kesinlikle tavsiye edilir..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder