Powered By Blogger

29 Ağustos 2011 Pazartesi

CAMiLLE 6(+)/10

Bir garip, biraz romantik, biraz komik, biraz trajik, biraz maceracı, biraz gerçek üstü, biraz zombili ! bir film Camille..

Şartlı tahliye edilen bir hırsız Silias’la, ona küçüklüğünden beri aşık olan biraz saf Camille’in, evlenip Niagara Şelalesi’ne doğru balayına çıkmalarıyla başlar.. Silias, aslında Camille’e aşık değildir.. Camille sürekli konuşan, gülen, her daim neşeli ve geveze bir genç kızdır ve Silias’ın kafası  iyice şişmiştir ve katlanmakta zorlanmaktadır.. Ancak Camille, Silias’ın bu durumuna karşı aşkından tamamen körleşmiştir.. Silias’ın herşeye rağmen yaptığı bu evliliğin arkasında başka sebepler yatmaktadır.. Balayı yolunda yaşanan sürpriz bir gelişme, normal şartlar altında her şeyin bitmesi gereken noktada ikilinin balayı yapmasına engel olamayacaktır..

-Şelale yolunda.. Kızımız evlendiği için çok mutlu.. Sürpriz gelişmeye az kala..

Olaylar gelişir..

James Franco ve Sienna Miller’ın başrolleri paylaştığı film bir tuhaf duygu bıraktı bende.. Sıradışı bir senaryo çerçevesinde dramatik bir film izlerken olaylar birden doğaüstü durumların devreye girmesiyle daha duygusal bir hal alıyor.. Hiçbir fikrim olmadan izlemiş olmam sebebiyle de sanırım, film beni şaşırttı ve kendini izlettirdi..  
Franco’nun performansını her zaman beğenmişimdir.. Özellikle son dönemde Oscar’a aday filmlerden olan 127 Saat filminde gerçekten harika bir oyun çıkarmış.. Miller ise bence olağanüstü bir güzellik.. Oyunculuğundan önce güzelliği ile kendine hayran olduğum kadın..  İkilinin film içindeki uyumu başarılı..

-biraz da romantizm..

Bununla birlikte, absürd gelişen bir takım olaylar filmin inandırıcılığını ve romantizmi elbette baltalıyor.. Ama yine de bu durum bence finalde duygulanmanıza engel olamıyor.. Bir yandan da bakıldığında, filmin insanın ilgisini çekmesinin de en büyük nedeni aslında hikayenin umulandan farklı bir şekilde gelişmesi diye düşünüyorum.. Onun dışında ortalama bir film olduğu söylenebilir..

Tüm vasatlığına rağmen güzel bir final..

Bence böyle..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder