Powered By Blogger

28 Ağustos 2011 Pazar

BEFORe SUNSET 8/10

Bu yazıyı okumadan önce filmin öncesine ait olan“Before Sunrise” filmi ile ilgili görüşü okursanız daha anlamlı olacaktır..
-ilkini kaçırdıktan sonra, ya sana ikinci bir şans verilseydi..

Serinin ilk filmi Before Sunrise 1995 yılında çekilmişti.. Sanıyorum ilk aşamada bir devam filmi yapılması planlanmamıştı..  yoksa herhangi bir devam filminin yapılması genelde 9 yıl almaz.. Anlaşılacağı üzere  “Before Sunset” 2004 yılı yapımı bir film..

İkinci filmin çekimi için aradan geçen  9 yıllık vakit, filmin içinde aynı şekilde geçmiiiş gitmiştir.. İlk filmin sonunda genç çiftimiz o tren istasyonunda ayrılırlarken birbirlerine tam 6 ay sonra aynı noktada buluşmak üzere söz vermişlerdir.. ancak ellerinde isimleri dışında bir bilgi yoktur.. ne soyadı, ne adres, ne telefon hiçbir şey.. ve aradan söz verilen 6 ayın üstüne tam 9 yıl geçer..

-muhabbete kalınan yerden devam..

Jesse, Celine’le yıllar önce yaşadığı bir günlük maceradan saatten esinlenerek bir kitap yazmış ve kitap Amerikanın en çok satanlar listesinde yerini almıştır..  Avrupada satışları artırmak için bir kitap turu düzenlenmiştir ve turun son durağı Paris’tir.. Jesse kitapçıda dinleyiciler ve gazetecilere konuşmasını yaparken birdenbire karşısına Celine çıkar..

Ancak Jesse’nin yine yakalaması gereken bir uçak, Amerika’da kendisini bekleyen bir eşi ve oğlu vardır.. Celine ise hiç evlenmemiştir ama onun da bir sevgilisi vardır..  Jesse’nin uçağına kadar  1, 1.5 saat gibi kısa bir vakti kalmıştır.. ve artık 30 lu yaşlarına gelmiş bu iki insan, o kısa vakti yine birlikte konuşarak, hayatlarını, hayal kırıklıklarını, mutluluklarını paylaşarak geçirmeye karar verir..

-bu kadar konuşacak şeyi nereden bulur insan ??

Eş zamanlı seyreden film de yine ilk film tadında.. beni kesinlikle hayal kırıklığına uğratmadı..  her sahnesini, her muhabbetlerini yüzümde hep bir tebessümle izledim.. ama önceki filmde de söylediğim gibi filmde bir aksiyon, böyle farklı bir atraksiyon yok.. sadece iki insanın sıradan, doğal, samimi muhabbetine tanık oluyorsunuz.. ve eğer benim gibiyseniz bu muhabbete hayran kalıyorsunuz..

Özetleeee, her sinema severin film arşivinde bulunması gereken, hadi o olmadı en azından bir kere izlenmesi gereken çok özel bir film..  Israrla tavsiye edilir..

Sevgiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder