Powered By Blogger

29 Ağustos 2011 Pazartesi

500 dAYS OF SUMMER 6(-)/10

Bu bir aşk hikayesi değil… Bu, aşk hakkında bir hikaye…

500 Days of Summer, gerçek aşkın varlığına inanmayan Summer adlı genç kadınla, ona aşık olan duygusal Tom’un ilişkisini anlatıyor.. Tom’un çok ilginç bir işi var.. Gerçekte mimar olmasına rağmen malum hayat sıkıntısı onu bir “tebrik kartı yazarı”na çevirmiş.. Tebrik kartlarının içine şiirsel, duygu yüklü mesajlar yazan bir genç.. Ve patronunun yeni asistanı Summer’la tanışıp, kısa sürede ona aşık oluyor.. Summer açık bir şekilde aşka inanmadığını, bir erkek arkadaş da istemediğini kendisine söylese de, Tom tahmin edilebileceği gibi konuya o kadar soğuk bakmıyor.. Ve ikili, zaman içinde çok fazla zaman geçirmeye ve iyice yakınlaşmaya başlıyor..

-ay ay romantikler sizi..

Olaylar gelişir..

500 Days of Summer, ilk tanışma anından itibaren bu iki karakterin ilişkisinin 500 gününü, bu süreç içinde farklı günler arasında zıplayarak anlatıyor izleyiciye.. Şöyle ki bir sahnede ilişkinin 125 inci gününü izlerken, takip eden sahnede 2 nci güne zıplayabiliyorsunuz.. Böyle biraz baştan, biraz sondan, azıcık ortadan sahneler başta takip açısından karışık gelse bile aslında takip edilecek çok da fazla bir durum olmadığını idrak ettiğinde bünye rahatlıyor :)

-bkz : aşk insana neylermiş..

Komedi-dram türünde olduğunu söyleyebileceğimiz filmde Tom rolünde Joseph Gordon-Levitt, Summer rolünde ise Zooey Deschanel oynuyor.. Levitt, 3rd Rock From The Sun dizisinden tanıdığımız bir kişilik olup, kendisine karşı aslında çok bir hissiyata sahip olmayıp da Inception filminde izledikten sonra bir şekilde en beğendiklerim listeme aldığım bir oyuncudur.. Tipini ilginç buluyorum sanırım, tam ben de çözemedim neden o filmle öyle oldu.. neticede şu anda kendisine pek beğeniyorum..

Deschanel ise açık mavi gözleriyle asil bir güzellik.. iyi de bir oyuncu..

Özetle efendim, ara sıra değişik, yer yer eğlenceli, zaman zaman karışık, kimi kimi sempatik bir film.. bazı izleyiciler için çokkkk başarılı bulunmakla birlikte film için nihai olarak benim aklımda kalan: zaman geçirmek için izlenebilir.. kesinlikle kötü değil.. ama öyle ahım şahım da değil.. tavsiye edilebilir..

İyi akşamlar dilerim..

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder