Powered By Blogger

29 Ağustos 2011 Pazartesi

THE DOoR 7(+++)/10

 Tüm hayatınızı mahveden ve telafisi olmayan büyük bir hata yaparsanız.. ve devamındaki yıllarınızı bu hatanın verdiği vicdan azabı ve mutsuzluk içinde kıvranarak geçirirseniz.. ve bir gün size, geri dönüp, hatanızı telafi etmek ve kendinize yepyeni bir yol çizmek için ikinci bir şansı verilirse.. ve her şeyin olduğu gibi size hayatınızı geri veren bu fırsatın da bedelleri varsa.. eskimiş vicdanınızda, bu bedelin ne kadarını ödeyecek kadar yer kalmış olabilir..

Kapı, Almanyada yaşayan Türk yazar Akif Pirinççi'nin romanından uyarlanan 2009 Alman yapımı bir film.. Eşine ve kızına olan ilgisini ve sevgisini kaybetmiş bir ressam olan David, eşinin dışarıda olduğu bir gün kızını evde kısa bir süre yalnız bırakarak sevgilisinin yanına gider.. geri döndüğünde kızının cesediyle karşılaşır.. bir kaza olmuştur ve o anda David evde olmadığından kızının ölmesine engel olamamıştır..


Eşi tarafından terk edilen ve ardından 5 yılını vicdan azabı içinde geçiren David'in, hayatına son vermek istediği bir kış gecesinde ağaçların arasında karşısına bir kapı çıkar.. Kapıdan geçtiği anda kendisini kızının öldüğü anın biraz öncesinde bulur..

Şimdi eline geçen bu fırsatı kızının hayatını kurtarmak ve tüm acılarına son vermek için kullanacaktır.. Tabi ki bu kapıdan geçmenin bedelleri umduğundan ağır olacaktır..

Oyunculuk başarılı, senaryo başarılı, hikaye önce bildik gibi gelse de olayların gelişimi beklenilenden farklı.. izleyiciyi şaşırtması filmin başarısını pekiştiriyor..


Sanırım beklentisiz, hiçbir fikrim olmadan izlemiş olmam sebebiyle de olacak ki film beni oldukça etkiledi, heyecanlandırdı ve eğlendirdi.. kesinlikle sıkıcı da gelmedi ki son dönemde sık sık sıkılan bir insan olarak bu bence çok önemli bir durum..

Özetle, güzel film diyorum.. tavsiye ediyorum..

Sevgilerimle efendim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder