Powered By Blogger

29 Ağustos 2011 Pazartesi

DEATH nOTE 8/10


Gökten bir defter düşer… Ve zeki bir lise öğrencisi olan Yagami Light, bu defteri bulur.. Bir ölüm tanrısına (Ryuk) ait olan bu defterin özelliği, içine adı yazılan insanların yine yazıldığı şekilde ölmesidir.. Light, sahip olduğu  bu yepyeni gücü dünyayı tüm kötülüklerden temizlemek adına “suç işlemiş” insanların isimlerini deftere yazarak birer birer öldürme yolunda kullanmaya başlar.. Suçluların birer birer ölümü, zaman içinde insanların dikkatini çeker.. Ortada gizemli bir durum ve bir katil vardır.. Light’ın bu defterle kendine yeni ve mükemmel dünya kurma planında ortaya bu gizemli katili yakalamayı hedefleyen genç ve çok zeki bir dedektif olan “L” çıkar.. Böylece katille dedektifin arasındaki müthiş kovalamaca başlamış olur..

-death note, Kira ve L'in, bir nevi iyiyle kötünün ölümcül savaşı..

Olaylar gelişir..

Defterin kendine has ve çok detaylı kuralları var.. Animasyonun her bölümünde bu kuralları öğreniyoruz sırasıyla.. Örneğin, kişinin ölebilmesi için deftere kişinin gerçek adının yazılması gerekiyor.. 124 yaşın üstündeki birisine defter etki etmiyor.. sadece deftere sahip olan insan, defterin gerçekte ait olduğu ölüm tanrısını görebiliyor ve sahipliği kaybettiği anda tanrıyı da görme olayı sona eriyor..  eğer deftere ismi yazılan kişiyle birlikte bir ölüm şekli yazılmazsa o kişi kalp krizi sonucu ölüyor..  gibi muhtelif enteresan kurallar kurallar..

Animasyon, grafikler, müzikle birlikte sanatsal olarak filmin 10 numara olduğunu söyleyebiliriz.. Çok detaylı çizimler ve bazı aksiyon sahneleri bu çizimlerle mükemmel olmuş..

-Ryuk, ölüm tanrılarından sadece birisi..

Kira (katilin Japoncası—yagami light’a halk tarafından takılan isim) ve L, bir anime filmde gördüğüm en ilgi çekici ve en zeki tipler..  sırf bu iki karakterle bütün dizi rahatlıkla izlenir..

Genel olarak bakıldığında, filmin başlangıcı çok ilgi çekici ve heyecanlı.. sonu da bu başlangıca uygun bir tempoda tamamlanmış.. finali beğendim kısacası.. gelgelelim arada bir yerlerde; orta bölümlerin devamında bir noktada bölümler sıkıcı bir hal alıyor.. bir yerleri atlamak istediğim anlar oldu.. ve fakat atlamadım.. çünkü sadece konu değil görsel anlatım da ilgi çekici olduğu için, sırf bu sanatın ve verilen emeğin hatırına her bölümünü saniye atlamadan izledim.. evet yaptım bunu..

Bu arada bu anime dizinin de bir sinema filmi yapıldı elbet.. yapıldı da iyi mi oldu.. hayır bence hiç iyi olmadı..  tabi ki orijinalinin yanına bile yaklaşamamış, bir “avatar-son hava bükücü” fiyaskosu daha..

-tabi içinde bir genç kız olmasa da olmaz.. karşınızda amane misa..

Sonuç olarak, çok başarılı bir anime dizi.. her bölümün sonunda heyecanla diğer bölümü koyup izlemek istiyorsunuz.. vakit geçirmek için birebir.. ama herkesin sevebileceği bir dizi de değil.. özellikle sıra dışı konular ve anime severlere kesinlikle tavsiye edilir efendim.. kaçırmayın..

Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder